top of page
  • Writer's picturemarperrea

Τελευταία ευκαιρία

Updated: Mar 9, 2023

Το Ελληνικό χρηματιστήριο όπως αναλύσαμε εδώ, ολοκλήρωσε έναν σχηματισμό που λέγεται falling wedge που διεσπάσθη. Μετά την διάσπαση κινήθηκε έντονα ανοδικά και έφτασε σε μια περιοχή διπλής αντίστασης. Η πρώτη αντίσταση είναι ακριβώς εκεί που είναι τώρα δλδ στις 968 μονάδες και η δεύτερη αντίσταση και πιο σημαντική είναι λίγο πιο πάνω στις 1035 μονάδες. Ο RSI είναι σε υψηλά επίπεδα που σημαίνει ότι πιο πιθανά ο ΓΔ θα φτιάξει πρώτα μια βάση (όπου κάποιες διορθώσεις θα ομαλοποιήσουν τον RSI) μεταξύ 950 και 1030 μονάδων πριν κινηθεί υψηλότερα.


Θα λέγαμε ότι η εικόνα του ΓΔ είναι αρκούντως ελκυστική και η διάσπαση των 1030 μονάδων θα οδηγήσει τις τιμές αρκετά υψηλότερα. Η συμπεριφορά του ΓΔ ακριβώς κάτω από την περιοχή διπλής αντίστασης θα μας διαφωτίσει για τις περαιτέρω δυνατότητες ανόδου. Οι αγοραστές δεν θέλουν να χαθεί η περιοχή των 780 μονάδων, γιατί απώλεια της στήριξης εκεί θα μας οδηγήσει αρκετά χαμηλότερα προς την κρίσιμη περιοχή των 630 μονάδων. Σε περίπτωση διόρθωσης από τα τρέχοντα επίπεδα οι ενδιαφέρουσες περιοχές στήριξης είναι η κόκκινη πλαγιοκαθοδική γραμμή αντίστασης της falling wedge που θα λειτουργήσει πια ως στήριξη και ο πράσινος κύκλος στήριξης περίπου στις 780 μονάδες. Πρόκειται για τις τελευταίες ευκαιρίες που ενδεχομένως θα δώσει ο ΓΔ πριν την εντυπωσιακή μετά από 7 χρόνια διάσπαση του ψυχολογικού ορίου των 1000 μονάδων.


Η παρούσα ανάλυση έγινε σε συνεργασία με το site stoicinstocks.com και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού προϊόντος.

bottom of page