top of page
  • Writer's picturemarperrea

Ελληνικό χρηματιστήριο, προλάβατε?

Updated: Mar 9, 2023

Όπως είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει στην ανάρτηση εδώ, ο ΓΔ ήταν σε μια άκρως ενδιαφέρουσα περιοχή που είχε πολύ καλές πιθανότητες για μία σημαντική άνοδο. Σχεδόν 2 μήνες μετά, ο ΓΔ έσπασε αποφασιστικά την περιοχή ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ των 1035 μονάδων και με μία κίνηση σχεδόν χωρίς ανάσα έφτασε στην πρώτη περιοχή αντίστασης των 1145 μονάδων. Τώρα αναμένεται μια σημαντική οπισθοχώρηση προς την περιοχή των 1010 - 1035 μονάδων, όπου ήταν η προηγούμενη αντίσταση. Η συμπεριφορά του ΓΔ στην περιοχή αυτή θα κρίνει και το μεσοπρόθεσμο μέλλον του. Αν ο ΓΔ βρει στήριξη σε αυτή την περιοχή, τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να τον δούμε να σκαρφαλώνει προς την επόμενη αντίσταση των 1330 μονάδων περίπου. Αν ο ΓΔ χάσει αυτή την περιοχή που οφείλει να λειτουργήσει ως στήριξη, τότε θα μιλάμε για ένα σχηματισμό που λέγεται failed breakout και θα οδηγήσει τον ΓΔ πολύ χαμηλότερα. Η άποψή μου είναι ότι η περιοχή των 1010-1035 θα αντέξει και ότι ο ΓΔ θα οδηγηθεί αρκετά υψηλότερα.

Δεν είναι απαραίτητο ο ΓΔ να υποχωρήσει έως το 1010 μονάδες, απλά εκεί είναι το κατώτερο που θα μπορούμε να δούμε χωρίς να γίνει τεχνική ζημιά στην ανοδική αυτή κίνηση. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να δημιουργηθεί ένας σχηματισμός συσσώρευσης ακριβώς κάτω από την αντίσταση των 1145 μονάδων και αφού ξεκουραστούν οι υπεραγορασμένοι ταλαντωτές να δοκιμάσει την διάσπαση των 1145 και την όδευση προς τις 1330.


Η παρούσα ανάλυση έγινε σε συνεργασία με το site stoicinstocks.com και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού προϊόντος.

bottom of page